Jag vill ha tillbaka mina 105 minuter

FILMEN

"Jag har just sett filmen "The Babes of St Trinian’s" och en sämre film dröjer det nog innan jag ser igen." Så inledde jag min recension av "The babes of St Trinian’s" och nu kan jag bara konstatera att idag såg jag en sämre film. Jag såg nämligen uppföljaren till "The babes of St Trinian's" och den var riktigt, riktigt usel.

Tjejerna är tillbaka på skolan och får där reda på att de med hjälp av två ringar kan hitta en skatt som legat gömd de senaste 420 åren. Problemet är bara att det finns andra som också vill ha skatten och en kamp om att hitta ringarna tar sin början.

Precis som första filmen är uppföljaren skräp. Allt är överdrivet, förvirrat och jag förstår inte hur man tänkte när man skrev manus. Inget är roligt och jag har till och med svårt att titta färdigt på filmen. Jo, den är faktiskt så dålig. Vad som är än mer förvånande är att skådespelare som Colin Firth och Rupert Everett ställer upp i filmen. Everett dessutom i rollen som den kvinnliga rektorn Camilla. Man tycker ju att de borde lärt sig efter första filmen men tydligen inte och man kan bara undra vad filmens skapare har får hållhake på dessa två annars rätt bra skådespelare…

Så, med andra ord är detta en film man ska hoppa över. Själv känner jag bara att jag vill ha tillbaka de 105 minuter jag investerade i filmen och då gärna med ränta.


EXTRAMATERIALET

Inget som tur är.


TRE SAKER

1. Nu har man börjat marknadsföra första filmen som "Kick ass girls 1".

2. De första scenerna som ska utspela sig för 420 år sedan är bedrövliga. Jag trodde först de var gjorda som ett skämt men det verkar inte vara så tyvärr.

3. "Kick ass girls 2" är så dålig att "The babes of St Trinian's" nästan framstår som bra.


HANS-ÅKE LILJA (2011-04-22)
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Scanbox
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (23/5):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN MARS/APRIL
12 SENASTE
WESTERNFILMERNA