Fyra kvinnor och två infekterade relationer

FILMEN

I "You Again" får vi lära känna Marni (Kristen Bell) som har ett rent helvete under high schooltiden, och då framför allt på grund av JJ (Odette Yustman). Marni tar dock revansch på sina skitår och blir framgångsrik inom PR-branschen. När det är dags att åka hem till familjen eftersom brodern Jim (James Wolk) ska gifta sig blir det inte riktigt som Marni hade tänkt sig. Hon har aldrig träffat sin brors blivande fru men inser under flygresan hem att hennes svägerska är JJ, plågoanden från skolan.

När tjejerna möts känner inte JJ igen Marni medan Marni har stora svårigheter att släppa det hon blivit utsatt för. Marnis mamma Gail (Jamie Lee Curtis) tycker att Marni ska gå vidare. När Joannas (JJ kallar sig så nu för tiden) faster dyker upp får dock Gail hemska minnesbilder. Det visar sig att fast Ramona (Sigouney Weaver) var Gails bästa vän i just high school men att någonting gick snett på avslutningsbalen och att de två inte pratat med varandra sedan dess. Fyra kvinnor och två infekterade skoltidsrelationer. Som upplagt för tjafs.

Filmen har flera bra skådespelare men en alldeles för tunn dialog och manus. Då spelar det ingen roll att Jamie Lee Curtis och Sigourney Weaver finns med bland skådespelarna, det håller inte i alla fall. Det här är en ganska banal film som blir alldeles för mycket alldeles för många gånger. Ni vet så där så att man vill hålla för ögonen för att det blir pinsamt.

Men trots detta fungerar "You Again" fungerar fint om du vill låta hjärnan vila och bara bli lite underhållen en stund. För visst har den sina roliga stunder, men det är ingen komedi jag tänker se om.


EXTRAMATERIALET

Otroligt dåligt extramaterial som bara är tramsigt och inte på riktigt. Extramaterialet är liksom spelat efter ett manus. Vi får i och för sig veta varför de bortklippta scenerna blev just bortklippta. "On set with the director" gav ingenting och det andra hade inget med filmen att göra över huvud taget.


TRE SAKER

1. När det blir en battle mellan Gail och Ramona under dansträningen skrattar jag faktiskt högt, i alla fall till en början. Det är de här två damerna som ändå gör filmen godkänd.

2. Scenen med Gail i Ramonas badrum är ett klockrent exempel när det blir för mycket så att det inte ens är roligt.

3. Filmen innehåller väldigt mycket bra musik från flera epoker och när Hall & Oates är med och uppträder får filmen ett litet plus i kanten


MARIA EREMO (2011-06-23)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin komedi
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
© Disney
Genre: Komedi
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2011
Bolag: Disney
Ljud: Dolby digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.40:1
Extramaterial:
Following Fickman: On Set With The Director, Ask the Cast, Funny or Die, Deleted Scenes
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (20/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
KRIGSFILMERNA