Ljuvlig hämnd i lila klänning

FILMEN

"Sweet Vengeance" handlar om en kvinna vars man mördas, en religiös ledare som gör allt för att behålla sin makt över det samhälle han bor i samt en sheriff som letar efter två försvunna män. Dessa tre personers vägar korsas i New Mexico på sent 1800-tal. Filmen känns lite som en blandning mellan en komedi och en actionfilm. Det är rätt råa scener i den och jag tror inte att den är menad som en komedi men när lanthandlaren står och kikar på sina kvinnliga kunder genom ett hål i väggen när de provar klänningar samtidigt som han tillfredsställer sig själv så blir det lite buskis över det hela.

Men filmen är bra. Skådespelarna gör bra insatser och framförallt är det kul att se Ed Harris som den långhårige sheriffen. Det tog faktiskt ett tag innan jag såg att det var han. January Jones och Jason Isaacs gör även de bra roller som Sarah Ramirez och den religiösa ledaren Josiah.

Handlingen är rätt simpel men ändå effektiv. Josiah dödar Sarahs man, Sarah hämnas och dödar alla hans män, hans fruar och ger sig sedan efter honom. Sheriffen är sådär tuff och arrogant som man bara kan vara i en westernfilm och som sagt gör Harris honom perfekt. Det skjuts en förfärlig massa och folk mördas till höger och vänster och filmen är rätt mycket vad man kan förvänta sig av en (förmodad) lågbudgetwestern. Men jag är nöjd. Den underhöll mig och det är ju vad en film ska göra.


EXTRAMATERIALET

Inget.


TRE SAKER

1. Från början hette filmen "Sweetwater".

2. Det är kul att se att pistolerna inte har den minsta rekyl när någon skjuter. Den rör sig knappt i handen på den som skjuter.

3. Stephen Root spelar en otrevlig bankman.


HANS-ÅKE LILJA (2014-02-11)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
20 senaste recensionerna i kategorin western
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Western
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2014
Bolag: SF
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk widescreen 2.35:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (17/6):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN APRIL/MAJ
12 SENASTE
ANIMERADE FILMERNA