Serien som blir bättre och bättre

FILMEN

När "The Dead Zone" blev TV-serie var det nog många med mig som funderade på om detta verkligen skulle fungera. Efter första säsongen som är rätt lik boken, med samma namn, som serien är baserad på var alla nöjda och glada. Efter andra säsongen vara alla lika glada att man lyckats hålla serien levande och fortsatt intressant i ytterligare en säsong. Nu har tredje säsongen avslutats och fortfarande utvecklas serien och blir bara bättre och bättre.

Säsong tre består av 12 avsnitt och redan i första avsnittet får vi lära känna en ny karaktär. Rebecca Caldwell (som en del kanske känner igen från TV-serien "24") tar här hjälp av Johnny för att hitta sin syster Rachel.

Tillbaka är också Sean Patrick Flanery i rollen som Greg Stillson som för övrigt är min favoritkaraktär i serien, inkluderat Johnny Smith (Anthony Michael Hall) själv. De fortsätter att stångas med varandra och varje gång får Johnny sina syner av Armageddon. Tyvärr går Johnny lite för långt den här gången och hans besatthet av Stillson uppdagas och Johnny blir nu själv misstänkt för att ha något att göra med Rachels försvinnande då Stillson och Rachel kände varandra.

I övrigt så fortsätter triangeldramat mellan Johnny, Sarah och hennes man Walt. Den här gången avslöjas dock det många av oss misstänkt en längre tid, nämligen att JJ är Johnnys son och inte Walts. Nu när hemligheten är ute ska de tre försöka leva i någon symbios där Johnny får ha kontakt med JJ men Walt fortfarande har rollen som hans pappa. Rörigt.

För övrigt flyter säsongen på som tidigare men varje avsnitt är fortfarande intressant och känns nytt. Det känns väldigt sällan som man känner att man redan sett avsnittet och det är otroligt starkt av en serie med det innehåll "The Dead Zone" har.

Säsongen slutar spännande och jag ser redan fram emot att få sätta tänderna i nästa säsong. Man kan inte göra annat med den cliffhanger som serveras i sista avsnittet.


EXTRAMATERIALET

Tyvärr innehåller boxen inget extramaterial över huvud taget trots att det finns en del på den amerikanska utgåvan.


TRE SAKER

1. Jag ogillar verkligen när man givit karaktärer initialer som namn.

2. Favoritavsnitten i tredje säsongen är "Cycle of Violence", "Shadows" och "Tripping Point".

3. Det ges en hel del intressanta hintar om Armageddon under säsongen som jag hoppas man spinner vidare på under säsong 4.


HANS-ÅKE LILJA (2008-12-03)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (5)
20 senaste recensionerna i kategorin drama
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Drama, TV-serie
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 3
Utkomstår: 2008
Bolag: Paramount
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Anamorfisk Widescreen 1.78:1
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (29/2):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA