Bästa försöket hittills

FILMEN

Fjärde filmen om Irene Huss har fått titeln "Glasdjävulen" efter en glasskål som har ett pentagram i botten. Den finns med en kort stund i filmen men har inte någon direkt inverkan på handlingen i filmen.

I "Glasdjävulen" blandar man friskt mellan djävulsdyrkan och högteknologi i form av datorer, webbkameror och så vidare och vad som först verkar vara ett ritualmord visar sig snart vara något ännu värre.

En man hittas skjuten och när polisen ska underrätta hans föräldrar hittas även de ihjälskjutna. I deras hem finns bland annat uppochnervända pentagram som antyder att morden skulle vara ritualmord. Irene följer upp spåret men hamnar snart själv i klorna på djävulsdyrkarna. Hon gör nämligen misstaget att smyga sig in under en ritual utan att stänga av mobilen…

Hon blir tillfångatagen och vaknar sen upp dagen därpå halvt avklädd och med ett pentagram på bröstet. Naturligtvis blir hon chockad av händelsen men tyvärr lyckas inte Angela Kovács som spelar Irene framföra dessa känslor. Istället känns hon mest kall och känslolös.

Annars är "Glasdjävulen" den hittills bästa filmen i serien om Irene Huss. De övriga har varit väldigt varierande i kvalité men här är det riktigt bra. Fortfarande inget mästerverk men bra mycket bättre än vissa tidigare filmer och det lovar gott inför kommande filmer.

Även de övriga skådespelarna har skärpt till sig och gör här en bättre insatts än i tidigare filmer. Efter första filmen kunde jag inte tänka mig att Lasse Brandeby skulle bli bra i rollen som Irenes chef men här är han faktiskt det och det är bara att gratulera och konstatera att jag ser fram emot nästa film med försiktig förhoppning.


EXTRAMATERIALET

Filmen innehåller inget extramaterial.


TRE SAKER

1. Återigen missbrukar man Reuben Sallmander i rollen som Irenes man. Låt honom för Gudskull synas mer än fem minuter i bild!

2. Irenes döttrar som i tidigare filmer spelat över något enormt gör här rätt bra ifrån sig.

3. Tyvärr kan man inte säga detsamma om Katarina Ewerlöf som spelar en kantor med ett pentagram på växelspaken i bilen.


HANS-ÅKE LILJA (2008-06-15)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (12)
20 senaste recensionerna i kategorin thriller
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Thriller
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2008
Bolag: Nordisk film
Tema: Svenska deckare, Kompletta tv-serier
Ljud: Dolby Digital 5.1
Bild: Widescreen
Fler recensioner i med skådespelarna i filmen:
RECENSERAT DENNA DAG (24/7):
Alla recensioner från denna dag
SEX TIPS FRÅN MAJ/JUNI
12 SENASTE
BARN- & FAMILJEFILMERNA