Sommarslaget för 23:e gången

FILMEN

I år var det 23:e gången Summerslam-galan gick av stapeln och den är tillsammans med "WrestleMania", "Royal Rumble" och "Survivor series" de galor som gått flest gånger under samma namn. Andra galor har försvunnit, tillkommit eller bytt namn, men dessa består.

Galan inleds med en match om Interkontinentalbältet mellan Dolph Ziggler och Kofi Kingston. Ziggler är mästaren och Kingston utmanar. Zigglers manager är Vicki Gurero och hon gör allt för att reta upp publiken vilket naturligtvis lyckas. Tyvärr är dessa två herrar rätt tråkiga och upplägget känns inte speciellt lockande. Som tur är kommer Nexus in och sabbar matchen och spöar dessutom upp Kingston ordentligt. Att Nexus kommer in är det mest spännande i den här matchen.

Sen är det dags för Divorna at göra upp om Divas Championship. Kampen står mellan mästarinnan Alicia Fox och utmanaren Melina som kommer ut i något som mest liknar en indianskrud. Som vanligt håller inte Divamatcherna samma kvalité som killarnas, men den här matchen är i alla fall uthärdlig.

Därefter står en handikappmatch på tur. Det är The Big Show som utmanas av Straight Edge Society lett av CM Punk. Tre mot en kan ju låta ojämnt men har man med i åtanke att det är Big Show, den största brottaren WWE fått fram sedan Andrew the Giant känns matchen genast jämnare. CM Punk kommer dessutom in i en tröja det står "I broke Big Show’s Hand" på för att reta upp jätten. Under matchens gång får dock Big Show chansen att visa vad han kan och på samma gång förnedra CM Punk ordentligt.

Sen bjuds vi på ett kort mellanspel där The Miz kommer ut och raljerar om utifall han ska gå med i WWE:s lag i deras match mot Nexus senare under galan eller inte. Och säga vad man vill om The Miz, han kan tala och han kan reta upp publiken... vilket han också gör.

Efter det går vi in på de lite tyngre matcherna och inleder med den mellan Randy Orton och Shamus. Shamus är mästaren och Orton utmanaren som ska försöka ta tillbaka bältet. Både Shamus och Orton är personliga favoriter och jag gillar dem båda, både när det gäller brottningen och karaktärerna. WWE:s mästarbältet står på spel och det hela blir en riktigt bra match som slutar på ett riktigt brutalt sätt till publikens förtjusning.

Nästa match gäller World Heavy Weight Championship och är mellan Rey Mysterio och Kane. Kane har dessutom lovat att stoppa ner Mysterio i en kista som hämnd för att han satte The Undertaker, Kanes bror, ur spel. Det hela blir en riktigt bra match där The Undertaker dessutom gör comeback vilket ju är väldigt glädjande. Jag har verkligen saknat honom. Återkomsten blir dock inte så storslagen som man kunnat tro och hoppats på.

Galan avslutas med Nexus mot WWE. I WWE-laget ser vi John Cena, Edge, R-Truth, Chris Jericho, John Morrison, Bret "The Hitman" Heart och Daniel Bryan. Matchen i sig blir mest rörig och inte speciellt rolig. Nexusbrottarna känns inte så intressanta, kanske lite för att man inte sett så mycket av dem än, och de kommer inte till sin rätt här. Matchen känns rätt onödig och trots det långa upplägget som ligger till grund för den funkar det alltså inte och jag hoppas detta sätter stopp för detta upplägg här och nu.

Sammanfattningsvis blir "Summerslam" årgång 2010 en mellangala. Lite lagom spännande men i stort ändå rätt avslagen tyvärr.


EXTRAMATERIALET

En kort och rätt intetsägande intervju med Daniel Bryan.


TRE SAKER

1. Det största med galan är The Undertakers återkomst.

2. Shamus mot Orton är galans bästa match.

3. Divamatchen är som vanligt galans sämsta match.


HANS-ÅKE LILJA (2010-12-09)
KOMMENTARER - Inga kommentarer än
DELA ELLER TIPSA
Relaterade recensioner (67)
20 senaste recensionerna i kategorin sport
50 senaste recensionerna
Sök i arkivet Titel eller fritext
Genre: Sport
Format: DVD
Region: 2
Antal skivor: 1
Utkomstår: 2010
Bolag: TMC
Ljud: Dolby digital
Bild: Widescreen
Extramaterial:
Intervju med Daniel Bryan
RECENSERAT DENNA DAG (2/3):
Alla recensioner från denna dag
NIO TIPS FRÅN JANUARI/FEBRUARI
12 SENASTE
SKRÄCKFILMERNA